További áldozatok lehetnek

Internetes láncjátékba halt bele egy fiatal: biciklivel fulladt a tóba

Új internetes láncjáték ütötte fel a fejét a közösségi oldalakon, ezúttal a kihívottaknak vagy valamilyen extrém módon kell a víz alá merülni, vagy egy éttermi számlát kell állnia. Csakhogy egy fiatal belehalt a próbába.

2014.06.19 16:29MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/Tom Curtis (Képünk illusztráció!)

Biciklijével ugrott vízbe, majd megfulladt egy francia fiatal, aki egy Facebookon terjedő kihívásnak akart eleget tenni. Az észak-franciaországi Béganne-ban lakott az a 19 éves fiú, aki a "Vízbe vagy étterembe" címen a Facebook közösségi portál francia nyelvterületén, zárt csoportban terjedő kihívásnak akart megfelelni. Akit kihívnak, annak 48 órája van, hogy valamilyen humoros módon vízbe mártsa magát. Ha nem teszi, akkor étterembe kell meghívnia a kihívóját.

Az akciót videofelvételnek kell bizonyítania. A néhány hete a Facebookon indított kihívást Igor Souchu helyettes ügyész "tragikus és tökéletesen idióta játéknak" nevezte. A francia rendőrség csütörtökön hívta fel a figyelmet a veszélyes szórakozásra, amelynek következtében egy fiú már május végén súlyosan megsérült. Ő Calais közelében ugrott a jéghideg tengerbe.

Béganne-ban a fogadás arról szólt, hogy biciklivel ugorjon a vízbe a kihívott. Hárman indultak el a kalandra, egyikük azért, hogy filmre vegye az akciót. "Az áldozat erősen hozzákötötte a kerékpárt a lábához, hogy el ne veszítse az ugrás után. A bicikli súlya miatt azonban hat méter mélyre süllyedt, ahonnan már nem volt képes visszajönni. Ez az első haláleset Franciaországban, amely Facebook-kihíváshoz kapcsolódik" - mondta el a részleteket az AFP-nek Sylvain Laniel rendőrezredes. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a fogadás valódi veszélyt jelent, ezért a fiatalok "ne hagyják magukat befolyásolni".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.