Íme, a világ legnagyobb 3D streetpaintingje

Ekkora térhatású utcaképet még sosem csináltak!

Alapterületben és hosszban is meghaladja az eddigi világrekordot egy kínai egyetem csapata által elkészített térhatású utcai festménye, amit Nanjing városában lehet élőben látni.

2014.06.17 16:29ma.hu

Összesen 2737,5 négyzetméternyi úton terül el, így mostantól a világ legnagyobb 3D utcaképe címet viselheti az a mű, amit a kínai Nanjing város egyetemi hallgatói készítettek csaknem három héten át, a korábbi rekordra jó alaposan rá is vertek, a brit Joe Hill 2011-ben mindössze 1120 négyzetméternyi felületet pingált ki. A második Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékok tiszteletére készített alkotás egyúttal a leghosszabb ilyen jellegű kép címet is elnyerte, a várost átszelő úton 365 méter hosszan gyönyörködhetünk a képekben.

A jelenetek Nanjing város jellegzetes képeit mutatják a Jangce folyóval, valamint a sportverseny kabalafigurája, Lele is többször felbukkan. "Több mint 20 napon keresztül dolgozott a csapat azon, hogy elkészüljön a festmény" - mondta Yang Yongchun, a csapat vezetője. "Minden nap hajnalban kezdtük a munkát, amikor még alig tudtuk a színeket megkülönböztetni egymástól, és addig csináltuk, amíg nem lett túl sötét ahhoz, hogy még lássunk valamit."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.