Újszerű jótékonysági akció

Folytatódott a hajsza a "dugipénz" után

Kalifornia után New Yorkban, Houstonban és Mexikóvárosban folytatódott szombaton a pénzvadászat a hiddenCash becenevű, újszerű jótékonysági akcióban.

2014.06.15 17:32MTI
freedigitalphotos.net/ddpawumba

Egy San Franciscó-i baráti kör kezdeményezésére egy ottani ingatlanfejlesztő ötven-, olykor százdollárosokat tartalmazó borítékokat rejt el egy-egy város valamely közterületén, majd Twitteren közli a hozzávetőleges fellelési helyet.

New Yorkban negyven borítékban 2000 dollárt osztott szét a Central Park és a brooklyni Prospect Park különböző pontjain abban a reményben, hogy a pénzt főleg rászorulók találják meg.

Jason Buzi ingatlanfejlesztő, a rejtélyes jótevő, aki csak a múlt héten fedte fel kilétét egy CNN-interjúban, azt mondta, hogy a hiddenCash nem más, mint a jótékonykodás egy szórakoztató módja, amellyel talán másokat is adakozásra késztethet.

Úgy vélte, ha olyanok találják meg a pénzt, akik nem szenvednek szükséget, továbbadják a szegényeknek, sőt esetleg megtoldják az összeget. Hangoztatta, hogy vannak, akiknek 50 vagy 100 dollár is számít.

Vasárnapra Chicagóban terveztek "dugipénzosztást". Az elkövetkező két hétben Európára - Londonra, Párizsra és Madridra - is kiterjesztik a San Franciscóban kezdett akciót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.