A tolvajok még válogatósak is

Lego-boltokat fosztogatnak Ausztráliában

A tolvajok válogatósak: két széria darabjaira utaznak. A sorozatok egy-egy doboza akár több száz dollárba is kerül.

2014.06.13 00:30MTI
freedigitalphotos.net/nonicknamephoto

Lego-boltokat fosztogatnak tolvajok Ausztrália déli részén, ahol már az építőjátékot árusító több üzletet is kiraboltak az utóbbi időben - jelentette rendőrségi forrásokra hivatkozva a The Daily Telegraph című ausztrál lap csütörtökön.

A tolvajok öt boltra csaptak le Új-Dél-Wales és Victoria szövetségi államokban, előtte pedig Melbourne-ben raboltak ki üzleteket. Az első Lego-boltot 2012-ben fosztották ki. A rablók válogatósak: két széria darabjaira utaznak - írta a lap.

A sorozatok egy-egy doboza akár több száz dollárba is kerül. A tolvajok eddig 70 ezer ausztrál dolláros (15 millió forintos) kárt okoztak. A rendőrség gyanúja szerint az elkövetők az interneten vagy helyi piacokon értékesítik zsákmányukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.