Két napja tartott a tivornya

Túszul ejtettek két gyereket, miután jól bedrogoztak

A hálószobában barikádozta el magát a bedrogozott pár és túszul ejtettek két kiskorú gyereket is, miután azt képzelték, hogy emberek üldözik őket karddal...

2014.06.11 14:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Baitong333

Alkoholt és gyógyszer is fogyasztott a két napos tivornyázás alatt William Lawday és barátnője, Michaela Brown, majd az a kényszerképzetük támadt, hogy "kardos emberek" üldözik őket, ezért elmenekültek az otthonukból, majd egy másik házba rontva elbarikádozták magukat. A házba az ott lévő 14 éves fiú és 10 éves lány engedte be őket, akik egyedül voltak otthon. A magát fenyegetve érző férfi az emeletre zavarta a gyerekeket, miközben egy 30 centis konyhakéssel hadonászott, majd egy komódot és egy hordozható tévét tolt a bejárati ajtó elé.

Egy órával a túszejtés előtt a 30 éves férfi felhívta a rendőrséget és bejelentést tett, miszerint "férfiak dörömbölnek a padláson", de a kiérkező járőr senkit nem talált. Azt viszont megállapította, hogy Lawday és 24 éves barátnője kábítószer okozta paranoiában szenved, és ott hagyta őket józanodni. Nem sokkal később viszont a pár elhagyta a házat és állítólag több házba is kiabálva próbált bebocsátást nyerni, végül a gyanútlan gyerekek otthonában kötöttek ki, a férfi késekről és pisztolyokról hadovált, és a konyhaszekrényből a kislánnyal vetette ki a később fenyegetésre használt kést.

Ezután Lawday újra telefonált a rendőrségnek és azt mondta, négy ember betörte az ajtót és szamurájkard is van náluk. Amikor a fegyveres rendőrök megérkeztek, a pár egy szekrény mögött bújt el, a gyerekek viszont kihasználták az alkalmat és sikerült elmenekülniük. Az incidens után a pár tagjai azt állították, hogy a gyerekeket azért vitték az emeletre, hogy megvédjék őket, és nem használták a kést. Az eset még februárban történt az angliai Hull városban, a most lezárult bírósági tárgyalás végén Lawday 12 hónapos börtönbüntetést kapott, Brownt pedig 10 hónapra ítélték, de büntetését egy évre felfüggesztették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.