"Semmi baj nincs a nyilvános szoptatással"

Botrány a diplomaosztón: szoptatni kezdett az egyik végzős

A diplomaosztóra már anyaként érkező végzős diáklány semmi kivetnivalót nem lát az internetre kikerült fotójában, a világhálón azonban nem ezt tükrözik a kommentek.

2014.06.11 13:29ma.hu

Eredetileg csak magáncélra készült a mosolygós fotó, ám pillanatok alatt vírusként árasztotta el az internetet, amelyen a 25 éves, frissen diplomázott Karlesha Thurman a hagyományos egyetemi egyenruhában szoptatja 3 hónapos kislányát, miközben körülötte ott nyüzsög a fél évfolyam és a vendégek. A Kaliforniai Állami Egyetemen végzett fiatal anya azt mondja, szerinte teljesen természetes dolog egy tömeges rendezvény kellős közepén is előkapni a mellét és nyilvánosan etetni a csecsemőjét, a világháló közönsége azonban a jelek szerint nem kezeli ennyire lazán ezt a kérdést.

Fotó: Twitter

"Azért csináltam, hogy megmutassam, hogy ez egy teljesen természetes, normális dolog, és semmi baj nincs vele" - indokolta Thurman, hogy miért tette ki a Twitterre a képét. És ezzel nem is volt egyedül, mert számtalan biztató megjegyzést kapott, sokan dicsérték a bátorságáért és bevállalósságáért. Csakhogy nem sokat kellett várni arra, hogy megjelenjenek az első gyalázkodó megjegyzések, és rövid idő múlva a vita már nem azon folyt, hogy illik-e a nőknek nyilvánosan szoptatniuk, hanem úgy általában véve a fekete nőkről és a csecsemők ciciztetéséről.

Egy friss amerikai felmérés szerint egyébként a feketék körében még mindig alacsonyabb a szoptatás aránya, mint a fehéreknél: utóbbiak közt minden 100 babából 77-et etetnek ciciből, a feketék közt viszont csak 62% ez az arány - emlékeztetett a NY Daily News című amerikai lap. "Büszke vagyok arra, hogy nemcsak elvégeztem az egyetemet és lediplomáztam, de arra is, hogy ezt a pillanatot azzal a személlyel osztottam meg, aki a legfontosabb a számomra, a lányommal" - mondta Thurman.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.