A tanár kirúgását küvetelik a dühös szülők

Leragasztotta a diáklány száját: "túl sokat fecsegett"

Kínában szinte minden napra jut egy hasonló jellegű "fegyelmezés", Angliában viszont eddig nem volt jellemző, hogy egy darab ragasztószalaggal hallgattassák el a cserfes nebulókat.

2014.06.10 13:29ma.hu

Sajátos módon "vette rá" az egyik diákját egy brit tanár, hogy abbahagyja az óra közbeni beszélgetést: a 11 éves Elise Smith száját egész egyszerűen csak leragasztotta negyed órára egy ragasztószalaggal. Az iskolafelügyelet szerint a tanár valóban hibázott, de nem terveznek további intézkedéseket az eltúlzott büntetés miatt. A kislány apja, Marc Smith azonban nem elégedett meg a tanár bocsánatkérésével, a tanár kirúgását követeli.

"Minden gyerek beszélgetett az osztályban, és mondták nekik, hogy hallgassanak, de a lányom tovább fecsegett. A tanár erre megbüntette. A lányom mesélte nekem az esetet, amikor hazaértem, másnap reggel egyenesen az iskolába mentem. Rettentő dühös voltam" - mondta az apa, aki döbbenten fogadta a belső vizsgálat eredményét, mert minimum egy felfüggesztésre számított volna.

Fotó: freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

"Bocsánatot kért a tanár, de nem kapott büntetést, és még mindig az iskolában dolgozik. Személy szerint azt akarom, hogy ne legyen ott" - füstölgött az angliai Swadlincote-ban élő apa. Az illetékes hivatal elnöke, Jean Mead azonban nem látja indokoltnak a további fegyelmi büntetést, véleménye szerint kellőképp együttműködőnek bizonyult az iskola vezetése, és az alapos kivizsgálás után "sor került a megfelelő fellépésre" - számolt be a Metro című brit lap.

A hasonló büntetések Kínában gyakorta előfordulnak, bár az efféle tanári túlzások ott is egyre többször váltanak ki felháborodást a szülők körében. Angliában azonban nem jellemző, hogy ilyen eszközhöz nyúljanak a fegyelmezés érdekében a tanárok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.