A gondozókat is meglepte a kitartó szerelem

Megszökött a makákó: másik állatkertbe vitték a szerelmét

Az elektromos kerítés sem állhatta útját Bellának, a fekete tarajos makákónak, miután párja átkerült egy másik állatkertbe: a nőstény majom útnak indult, hogy megkeresse szerelmét.

2014.06.02 17:29ma.hu
Fekete tarajos makákók (Fotó: Wikipedia)

Megszökött a Jersey-ben lévő Durrell Vadaspark egyik lakója, Bella, a sulawesi tarajos fekete makákólány, miután párját, Malinót egy másik helyre szállították át - számolt be a Western Daily Press című lap. A szerelme után epekedő majom többször is megpróbált Malino nyomára bukkanni, míg végül a gondozók úgy döntöttek, elektromos kerítéssel próbálják megakadályozni Bella szökését. Ám rajta ez sem foghatott ki, kétszer is kijátszotta a biztonsági rendszert, nem is akárhogyan.

A leleményes majom nedves fűszállal zárta rövidre az áramkört, így már akadálytalanul tudott átmászni a kerítésen. "Ezek a majmok rendkívül intelligensek, és Bella valahogyan rájött a módszerre, akár kísérletezgetéssel, akár úgy, hogy egy másik majmot figyelt" - mondta a park szóvivője, Rick Jones. A kitartó próbálkozása ellenére azonban mégsem lehet újra együtt szerelmével - az esetről hírt adó lap nem tért ki rá, hogy miért kellett őket elválasztani -, a gondozók azonban azt remélik, hogy a szomorú makákólány figyelme hamarosan az új domináns hím, Kato felé fordul, aki nemsokára megérkezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.