Nem kis összeggel

Kaliforniai iskolákat támogat a Zuckerberg házaspár

A Facebook-alapító Mark Zuckerberg és felesége, Priscilla Chan 120 millió dollárral (26,7 milliárd forint) támogatja a kaliforniai San Francisco-öböl menti térség állami iskoláit.

2014.05.30 16:32MTI
freedigitalphotos.net/ddpawumba

A Zuckerberg házaspár adományát a következő öt évre elosztva fogják megkapni az intézmények. A Facebook-alapító és felesége tavaly 1,1 milliárd dollárt (244,4 milliárd forint) adott a Silicon Valley Community Foundation elnevezésű szilícium-völgybeli nonprofit szervezetnek, amely a felajánlásaik szétosztásában segíti az adományozókat.

Felajánlásukkal Zuckerbergék 2013 legbőkezűbb filantrópjai lettek. A mostani 120 millió dollár az eddigi legnagyobb összeg, amelyet szétosztanak az 1,1 milliárd dolláros adományból.

"Az oktatás rendkívül drága dolog, és a mostani felajánlás csupán kis összegnek számít. Arra törekszünk, hogy változást indítsunk el az új megoldások és módszerek kidolgozása, valamint népszerűsítése révén" - fogalmazott a gyermekorvosi végzettségű Chan, a pár első közös interjúja során, amelyet a Facebook kaliforniai főhadiszállásán adtak.

A házaspár és alapítványa, a Startup: Education az iskolák illetékeseivel és a helyi vezetőkkel folytatott megbeszélések során összegezte a legszükségesebb lépéseket.

Az adomány első részét a legfontosabb képzésekre, az osztálytermek technológiai felszereltségére és a diákok egyik osztályból a másikba való továbblépésének megkönnyítésére fordítják.

A Zuckerberg házaspár 2010-ben csatlakozott a Warren Buffett és Bill Gates amerikai milliárdosok által alapított The Giving Pledge elnevezésű jótékonysági kezdeményezéshez, amelynek résztvevői vállalják, hogy vagyonuk döntő részét karitatív célokra ajánlják fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.