Törekvések

Zuckerberg szerint az NSA-botrány aláásta a bizalmat

A Facebook közösségi oldal alapítója és egyben vezetője szerint a titkos amerikai adatmegfigyelési botrány erősen aláásta az internetcégekbe vetett bizalmat.

2013.09.19 07:22MTI

Mark Zuckerberg elnök-vezérigazgató helyi idő szerint szerdán este egy washingtoni tanácskozáson utalt arra, hogy vállalata rendszeresen vizsgálja a felhasználóknak a Facebookba vetett bizalmát. Zuckerberg szerint az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) tevékenysége körüli botrány erősen megingatta a bizalmat.

Normális körülmények között ez a bizalom általában nem sokat változik. A bizalmi index azonban erősen csökkent azok után, hogy ismertté vált a PRISM, azaz a Nemzetbiztonsági Ügynökség titkos megfigyelési programja - jelentette ki. Zuckerberg hangsúlyozta: a Facebook továbbra is arra törekszik, hogy a különböző megfigyelési programok átláthatóbbak legyenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.