Káosz a halottasházban

Horror: 250 hulla a kórházban, 30 négyzetméteren!

Borzalmas állapotok uralkodnak a madridi Complutense Egyetemen: az anatómiai intézet hullakamrájában kegyeletsértő módon mintegy 250 holttest fekszik ellátatlanul az alig 30 négyzetméteres teremben.

2014.05.20 17:05MTI
Forrás: Wikipedia

Az El Mundo című lap az intézet egy dolgozójára hivatkozva közölte, hogy az egyetemnek tudományos célból adományozott testek egy része évek óta fekszik a pincehelyiségben - szobahőmérsékleten - ellátatlanul, egy részük már mumifikálódni kezdett.

A neves egyetem beismerte a "problémát" és közölte, hogy vizsgálatot indít az ügyben. Elmondásuk szerint a válság és az anyagi keretek csökkentése miatt bizonyos megüresedett állásokat nem tudtak betölteni, ez okozta a gondot. Közleményükben azonban az intézmény vezetői elmondták, hogy néhány napja szerződést kötöttek egy temetkezési vállalkozással a testek "eltávolításáról", ez pedig még ezen a héten megkezdődik.

Ramón Mérida, az anatómiai intézet vezetője az El Mundónak elmondta: "Nem vagyunk gazdagok. Az alkalmazott, aki az égetőkemencét kezelte, decemberben nyugdíjba ment. Helyét azonban többek között azért sem lehetett betölteni, mert a szakszervezet panaszt tett: az 1991-ben beüzemelt kemence egészségkárosító gázokat bocsát ki".

Mérida szerint nincs szó egészségügyi kockázatról, a "fertőzött testeket ugyanis azonnal elhamvasztották".

A több tucatnyi, részben mumifikálódott holttestet rejtő kamra csupán 25-30 négyzetméteres és teljesen megtelt - írta az El Mundo. A lap veszélyes és az egészséget károsító "hatalmas holttestrakásról" ír, tudósítását hátborzongató képekkel illusztrálja. Az egyetem kifogásolja, hogy a képeket a szükséges engedélyt nélkül készítették, valódiságukat azonban nem vitatta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.