Visszatükrözi a napsugarakat

Napellenzőt kap az "autóolvasztó" londoni felhőkarcoló

Napellenzővel látják el azt a londoni felhőkarcolót, amely tavaly arról lett híres, hogy a Nap sugarait visszatükrözve "megolvasztotta" a közelében parkoló gépkocsikat.

2014.05.15 19:27MTI
Forrás: YouTube

Az építtetők csütörtökön bejelentették, hogy megtalálták a végső megoldást az ívelt oldalú épület déli fala okozta visszatükröződésre: alumíniumelemekből állandó napellenzőt építenek a falra.

Múlt év szeptemberében a Fenchurch utcában álló 37 emeletes épület arról lett híres, hogy a közelében parkoló Jaguar gépkocsi visszapillantó tükrének foglalatát és a karosszéria egy másik elemét is deformálta.

A helyiek arra panaszkodtak, hogy a visszatükröződés gépkocsik festését tette tönkre, sőt egyiknél lyukat vágott a padlószőnyegen.

A felhőkarcolót Rafael Vinoly uruguayi születésű építész tervezte, akinek egy ugyancsak ívelt falú alkotása néhány éve az Egyesült Államokban hasonló gondokat okozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.