Rákóczi Feri fogyatékosokkal alkotott

Sző, fon, nem takács, ki az? Hát Rákóczi Feri! + FOTÓK

Szőnyeget szőtt és gyékényt font Rákóczi Feri, amikor egy fogyatékosok számára létrehozott alkotóműhelybe látogatott el. A műsorvezető szerint fontos a közös alkotás öröme.

2014.05.09 11:29ma.hu
Fotó: Proper

Fogyatékosok körében töltött el egy napot Rákóczi Feri, aki a Lámpás '92 Alapítvány gödi kézműves műhelyében és alkotótáborába látogatott el. A népszerű rádiós lelkesen csatlakozott a fogyatékkal élő kézműves kismesterekhez, hogy elsajátítsa a szőnyegszövés és a gyékényfonás alapjait. Az alkotótábor sérült művészei örömmel fogadták Ferit és még a művek készítésébe is bevonták.

Rákóczi Feri jól tudja, mit jelent alkotni, még akkor is, ha a rádióban ez nem kézzelfogható művek formájában jelentkezik, de most azt is megtapasztalhatta, hogy milyen fontos a fogyatékkal élő fiatalok számára, ha létrehozhatnak valamit és azon keresztül önmagukat, az érzéseiket fejezhetik ki.Mint mondta, az alkotás öröme mindenkinek jár, és a társadalomban is tudatosítani kell, hogy a fogyatékkal élő emberek is tudnak értékes dolgokat alkotni.

Fotó: Proper

A Lámpás '92 Alapítvány több mint tíz éve szervez alkotótelepeket és kiállításokat az értelmi fogyatékkal élő fiataloknak. Idén a tábort június 24-30. között rendezik meg, melynek témája az álom, munkacíme pedig az Álmok útján. A táborban minden nap más képzőművészeti technikát tanulhatnak meg: olajfestés, szénrajzolás, mintázás, kollázs-készítés és land art. A lelkes résztvevőket ismert hazai és külföldi képzőművészek is mentorálják a kortárs művészet világában.

Az elmúlt húsz év során az Alapítvány tevékenysége számos új elemmel és új ellátási formával bővült. Jelenleg lakóotthonos, és foglalkoztatási programjai mellett családok átmeneti otthonait, állami gondozásból kilépő fiatalok utógondozó otthonait, fogyatékkal élő embereket saját környezetükben segítő támogató szolgálatokat illetve kortárs képzőművészeti programokat működtet.

Fotó: Proper


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.