Hétvégén rajthoz áll az egykori úszóbajnok

Kovács Ági futással tartja magát formában

Újra rajthoz áll Kovács Ági, aki számos világ- és Európa bajnoki címet bezsebelt már, sőt, az olimpiákon is szépen teljesített, ám ezúttal az úszódressz helyett futócipőt húz és a víz helyett az aszfaltot választja.

2014.05.08 17:29ma.hu

Kovács Ági sok évnyi kemény sport és a hihetetlen sikerek után érezte úgy, hogy szüksége van egy kis pihenőre, így 2008-as visszavonulása után 1 évig nem sportolt aktívan. Hamar rájött azonban, hogy – bár az úszást abbahagyta – életéből nem hiányozhat a mozgás.

Kovács Ági (Fotó: Redlemon)

Valami újat akartam kipróbálni, ami teljesen eltér attól, ami korábban az életemet jelentette. A futás azért tetszett meg, mert nem helyhez kötött, és nem olyan monoton, mint hosszokat úszni egy medencében” – kezdte a csinos anyuka. A futás gyorsan új szerelemmé vált, kisfia születése után is így nyerte vissza tökéletes alakját az olimpikon úszónő, és azóta is legalább heti 4-5 alkalommal szakít időt kedvenc hobbijára.

Amikor a fiam, Gábor Dominik 10 hónapos lett, újra futni kezdtem. Felszedtem pár kilót a terhesség alatt, amit így fogyókúra, diéták és nagyobb megerőltetés nélkül tudtam leadni” – mondta el az olimpikon. Ági most ismét testhez álló kihívást talált: Budapest legújabb díszpolgáraként ő is indul a május 11-i, Európa-napi 10 km-es futóversenyen, amellyel az Európai Unióhoz való csatlakozás 10. évfordulóját ünnepeljük.

Az esemény az Erzsébet térről rajtol és gyönyörű, uniós támogatásokból megvalósuló helyszíneket érint. Az útvonal a belvároson keresztül és a Duna-parton halad, ahol Kovács Ágnes olyan sportolókkal fut majd együtt, mint a kajakozó Kammerer Zoltán, Gergely István vízilabdázó vagy a futóversenyeken már tapasztalt indulónak számító Kovács „Kokó” István.

A versenyen való részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött! Jelentkezni a szervező weboldalán, a nevezés menüpontban lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.