Eltűnik a gyalogos

Azt hiszik, marslakó, pedig csak a fények...

Noha teljesen kézenfekvő a magyarázat, sőt, a fizikusok valószínűleg konkrét képletekkel is le tudnák vezetni, miért "párolog el" a gyalogos a sötétben, az ufóelméletek hívei máris egy idegen lényre gyanakszanak.

2014.05.08 07:29ma.hu
Fotó: YouTube

Az ufóhívők máris hozzáláttak az ilyenkor szokásos elméletek gyártásához, noha a furcsa jelenségnek, amit egy utcai térfigyelő kamera rögzített, egyszerű fizikai magyarázata lehet. A felvételen, amit az egyik legnagyobb videómegosztóra is feltöltöttek, egy férfi látszik, amint egyenletes tempóban ballag az utcán az amerikai Jackson városban, Wyoming államban, ám még mielőtt kiérne a kamera látószögéből, hirtelen elhalványul, és három lépéssel később már csak két apró fehér pötty jelzi a lépteit, ott, ahol a cipőjének kell lenni.

A szellemekről és idegen lényekről szóló elméletek persze azonnal szárnyra kaptak, és máris több tucatnyian találgatják, hogy tényleg nem is emberi lény lehetett, aki a felvételen látszik. És bár valóban történnek időnként furcsa dolgok a világban, amire nem egyszerű racionális magyarázatot találni, ezúttal úgy véljük, a kérdés igazából nem is kérdés, egyszerű fizikai jelenség áll a különös "elpárolgás" hátterében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.