Azt mondták, kamu a regisztrációja

Nem hisz neki a Facebook - Natascha Kampuschnak nem lehet fiókja

Bár már eltelt néhány év, a megpróbáltatásokat nehéz feledni, az elrabolt Natascha Kampusch még mindig azon "dolgozik", hogy megtalálja, ki is ő valójában. A Facebook mindenesetre úgy véli, nem az, akinek mondja magát.

2014.04.28 08:29ma.hu

Volt idő, amikor szinte az összes újság az ő nevétől volt hangos, mostanában azonban Natascha Kampusch úgy döntött, egy kissé visszavonul a nyilvánosság elől. Ám mégsem ez az oka, hogy a 26 éves nőt nem találhatjuk meg például a Facebookon. "Volt felhasználói profilom a Facebookon, de elvesztettem a jelszót, amikor a telefonom összetört, és nem tudtam visszaszerezni azt. A cég úgy döntött, hogy a nevemen létrehozott hozzáférés hamis" – mesélte el az Austrian Times című osztrák hírhonlapnak a fiatal nő.

Natascha Kampuscht tíz évesen rabolták el, amikor iskolába ment, és egészen pontosan 3096 napig tartotta őt fogva elrablója, mire az akkor már több mint 18 éves nő kiszabadult – ez 2006 augusztusában történt. Csak évekkel később volt képes beszélni arról, hogy nemcsak fogva tartotta őt Wolfgang Priklopil, de a nyolc év alatt rendszeresen meg is erőszakolta, ennek ellenére Kampusch nem adja fel a reményt, hogy egyszer ő is olyan normális és boldog életet élhet, mint azok, akiknek nem kellett ilyen szörnyűségeken átmennie.

Amikor a Facebookhoz elveszítette a jelszavát, megpróbált egy új accountot létrehozni, de azt már eleve nem is engedte neki az oldal, mert az illetékesek úgy döntöttek, hogy hamis, így hát Kampusch úgy döntött, ideje inkább egy kicsit visszavonulni és magára figyelni. "Ez egy tudatos döntés volt, hogy egy darabig nyugodtabb életet éljek. Most abban a fázisban vagyok, hogy keresem magam és azt, hogy mire vagyok képes, azért, hogy megtudjam, mi is az, amit az élettől akarok" – mondta.

"Szeretek otthon lenni, és várom azt a napot, amíg már nem leszek annyira híres, hogy mindenki megismer. És szeretek kimenni a viharba, amikor például esik az eső, és fogok egy nagy esernyőt, ami mögé el tudok bújni."

Az átélt borzalmak dacára szeretné, ha megismerkedhetne egy hozzá illő férfival is, de ez sem megy neki könnyen: amikor egy online társkeresőn beszélgetett valakivel, a téma rögtön másfelé terelődött és mindent kiszorított, amint kiderült, hogy ki is ő valójában. Ha álnevet próbál használni, akkor azon a ponton bukik meg az ismerkedés, amikor fényképet kérnek tőle a jelöltek és ő ezt elutasítja.

"Azt mondták, hogy túl bonyolult vagyok, túl titokzatos, és volt, aki azzal vádolt meg, hogy férfi vagyok. Már arról is lemondtam, hogy saját gyerekem legyen, bár azt el tudom képzelni, hogy talán egy későbbi szakaszban találkozom valakivel, akinek már van gyereke. Már nem teszek fel magamnak kérdéseket, hogy vajon lesz-e valaha gyerekem vagy sem."

Mint mondta, arról is letett, hogy befejezze a középiskolát és leérettségizzen, mint ahogyan a jogosítvány megszerzését is félbehagyta. Azt mondta, azért, mert képtelen kezelni az emberekkel való kapcsolatot. Az iskolában túl ideges lesz, valahányszor közel kerül hozzá valamely osztálytársa. "A rendszeres kapcsolat a diáktársakkal valójában olyan a számomra, mint egy horror forgatókönyve" – fogalmazott. A vezetési leckék pedig a kocsiban ülve minden alkalommal azt a napot idézik fel számára, amikor elrabolták, és akárhányszor ez az emlék előtört, képtelen volt az órát folytatni.

Kampusch elrablásának történetéről és fogva tartásának éveiről tavaly februárban mutatták be az elkészült filmet, melyben a címszerepet Antonia Campbell-Hughes játszotta el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.