Az ír színésznő alakítja Nataschát

Főszerepben Antonia Campbell-Hughes - túléli-e a Kampusch-drámát?

Ír színésznő, Antonia Campbell-Hughes alakítja Natascha Kampuscht a tízévesen elrabolt és nyolc és fél éven át fogva tartott lányról szóló életrajzi filmben.

2012.04.17 08:29MTI

Natascha Kampuscht 1998-ban az iskolából hazafelé tartva rabolta el Bécs közelében egy férfi. Wolfgang Priklopil nyolc és fél éven át tartotta fogva a lányt strasshofi házának alagsorában. Kampuschnak 2006-ban sikerült elszöknie a férfitól, aki még aznap öngyilkos lett. Szabadulását követően Kampusch az érdeklődés középpontjába került, 3096 nap címmel 2010-ben Magyarországon is megjelent a történetét elmesélő önéletrajzi könyve.

A könyv megfilmesítési jogait a híres német producer, Bernd Eichinger szerezte meg, ő azonban tavaly januárban hirtelen meghalt. Ezután nem lehetett tudni, vajon folytatják-e a film készítését, mivel a forgatókönyv sem volt teljesen kész. A Constantin Film produkciós cég végül úgy döntött, leforgatják a 3096 című filmet (ennyi napig tartott a fiatal lány fogsága).

Antonia Campbell-Hughes mellett a férfi főszerepet sem német ajkú színész játssza: Prikopil szerepére a dán Thure Lindhardtot szerződtették, míg a gyerek Nataschát Amelia Pidgeon játssza. A 3096-ot Sherry Horman (A sivatag virága) rendezi, az operatőr férje, Michael Ballhaus lesz.

"Miután a német nyelvű térségben számos előítélettel, aggodalommal és félelemmel viszonyultak a témához, úgy döntöttünk, átlépjük a nyelvi határokat" - indokolta a szereplőválasztást Sherry Horman. Úgy vélte, Antonia Campbell-Hughes és Thure Lindhardt képes elfogulatlanul bemutatni a drámai történetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.