Célbadobás: elégtelen

Na így NE: kollégái közé dobta az éles gránátot a kadét

Lehet, hogy a célbadobást először egyszerű labdával kellene gyakorolni, és mikor már az a jó irányba repül, akkor kézbe venni a kibiztosított gránátot. Most megmutatjuk, miért.

2014.04.25 14:29ma.hu
Fotó: YouTube

Az egész olyan, mint valami alacsony költségvetésű, kezdő író által megírt vígjáték gyengén elsült eleme, csakhogy ezt a való élet produkálta. Szinte hihetetlen, hogy senki sem sérült meg az ügyetlen rendőrhallgató gyakorlata közben, legfeljebb a fejvesztett menekülés közben volt némi káosz a gyakorlótéren, mielőtt a kézigránát felrobbant.

Az eset Brazíliában történt, ahol egy kiképző épp azt akarta bemutatni az egyik kiválasztott rendőrhallgató nővel, hogy hogyan kell kibiztosítani és eldobni a kézigránátot. A feladat első pontja remekül sikerült, ez kiderül a későbbi határozott robbanásból, a második részével viszont komoly bajok adódtak: a nő nagy lendületet vett, pördült egyet, és a gránátot úgy hajította el, hogy az ugyanezzel a forgással egyenesen az oldalt álló tömegbe zuhant.

Ki hitte volna, hogy egy kadétnak még a dobás technikáját is külön tanítani kell?!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.