Fél keze odaveszett a robbanásban

Kézigránáttal akart kéményt tisztítani

A rendőrök szerint még szerencsésnek is mondhatja magát az az ostoba férfi, aki "csak" a kezét veszítette el egy gránát felrobbanásakor. Meg akarta forrasztani a 20 éves robbanószerkezetet.

2013.04.15 07:29ma.hu

Odaveszett a fél keze egy 68 éves szerb férfinak, aki megpróbálta egy eldobott kézigránát fogantyúját megjavítani... - egy vörösen izzó hegesztőpisztollyal. A szerb rendőrség közlése szerint a kragujevaci Miroslav Petrovic rendkívül szerencsésnek mondhatja magát, hogy csupán a keze bánja a kreatív tevékenységet, hisz akár bele is halhatott volna a robbanásba.

A családtagok azt mondták, hogy az idős férfi megtalálta a gránátot, amiről úgy vélik, a '90-es évek balkáni konfliktusainak idejéből maradhatott ott, és arra gondolt, milyen jó lenne azzal kéményt tisztítani. Ehhez azonban rögzítenie kellett a fogantyút és ekkor került elő az izzó végű hegesztőpisztoly. A rendkívül magas hőtől viszont a robbanószerkezet "életre kelt" és ekkor vitte el a férfi kezét. "Az orvosok azt mondják, túl fogja élni" - mondta el a helyi médiának az áldozat fia.

"Elképesztően ostoba dolog volt ezzel próbálkozni" - jegyezte meg a rendőrség szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.