Ínycsiklandó illat szállt a tragédia árnyékában

Tonnaszámra égett a chips, szalonnaillatban úszott az egész város

Frissen sült szalonna ínycsiklandó illatára ébredt hétfőn reggel egy brit város lakossága, ám a ropogós finomságnak nyoma sem volt, helyette viszont volt nagy tűz: a helyi chipsfeldolgozó üzem égett.

2014.03.31 18:29ma.hu

Új értelmet nyert a "ropogósra sütve" kifejezés az angliai Castle Eden városában, ahol a lakók hétfőn reggel ínycsiklandó sült szalonna illatára ébredtek, ám hamarosan rá kellett jönniük, hogy a nagyszerűnek tűnő hétindító valójában cseppet sem vidám: a közeli feldolgozóüzem gyulladt ki kora reggel és mintegy 13 tonna chips égett meg, ettől lett minden szalonnaillatú. A reggel 8 órakor megérkező tűzoltók már nem sokat tudtak megmenteni a könnyen éghető mezőgazdasági tárolóból, de a lángok továbbterjedésének megakadályozása és a teljes oltás még sokáig tartott.

A chipsből eredetileg sertéstakarmányt készítettek, a lejárt, emberi fogyasztásra már nem alkalmas termékeket gyűjtötték össze, hogy ne menjen veszendőbe és újrahasznosíthassák azt. A chips valójában tömény keményítő és olaj, ezáltal ha egyszer lángra kap, villámgyorsan terjed a tűz - mondta el a Durham megyei tűzoltóság szóvivője. Az anyagi kár mértékéről nem szólnak a helyi beszámolók, mindössze annyit lehet tudni, hogy a sült burgonyaszeletek egy pajtában voltak felhalmozva, és mintegy két órán át küzdöttek a tűzoltók a lángokkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.