Usher-szindróma

Ezen a videón zokog az egész internet: 39 év után hallja a hangokat

Megdöbbentő reakciókat rögzített egy 39 éves siket nő édesanyja, mialatt lánya, életében először egy készülék segítségével meghallotta az emberi hangokat.

2014.03.29 19:53ma.hu

Joanne Milne Usher-szindrómával, egy ritka genetikai betegséggel született, amely hatással lehet a látásra, hallásra és az egyensúlyérzékelésre. Joanne teljesen süketen jött a világra, ráadásul kezdi elveszíteni a látását is.

Most egy kétoldalú cochleáris implantátumot kapott, amellyel tulajdonképpen egy stimulátort telepítettek a bőre alá. A készülék elektródákkal serkenti a csiga működését. A cochleáris implantátum összegyűjti hangokat, és lefordítja őket az agy számára értelmezhető jelekké.

2012-ben becslések szerint 324.000 ember kapott a világon cochleáris implantátumot.

Ezt a videót Joanne édesanyja rögzítette, a készülék beüzemelésének pillanataiban. Láthatjuk a hihetetlen reakcióját annak, akit egész életében a csend vett körül - és egyszerre kinyílt számára a világ.

Valóban megható pillanatok:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.