Veszélyben a birkanyíró olimpia

Birkanyíró versenyhez bozontos juhok kerestetnek

Bajban vannak az ír gazdák: hamarosan elérkezik az idei birkanyíró olimpia ideje, ám kiderült, hogy nincs elég juh, legalábbis olyan, ami megfelel az előírásoknak. Most gyapjas anyaállatokat toboroznak.

2014.03.26 18:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Birkákat toboroznak az ír gazdák, mert kiderült, hogy a hagyományosan 37 éve megrendezett Arany Olló elnevezésű birkanyíró olimpiára nincs elegendő számú "alapanyag". A versenyhez legalább 6000 birkát kellene rendelkezésre bocsátani, de több mint ezernek vannak még híján, miközben a versenyig már csak szűk két hónap van hátra. Ezért a szervezők most felhívást tettek közzé, amely szerint várnak minden 12-14 hónap közti juhot - azért ilyen korúakat, mert így minden versenyző nagyjából azonos szőrhosszúságú állatot kap.

A Dublintól délre található Gorey-ben megrendezésre kerülő versenyre, amely május 22-én kezdődik, összesen 38 országból várnak versenyzőket, még Kínából és Chiléből is, és természetesen ott lesz Gavin Mutch, a skót címvédő. Írország legutóbb 1998-ban adott otthont a megmérettetésnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.