Többször sértett közerkölcsöt a művész

Maszturbált egyet, majd köszöntötte a vendégeit a festő

Arra várt, hogy bemutassa a galériájában kiállított képeket a látogatóknak, de hogy addig se unatkozzon, a festőművész lezavart egy kósza numerát - saját magával. Korábban egy kismamát botránkoztatott meg.

2014.03.19 07:29ma.hu

A látogatók a festményeket szerették volna megnézni, ám helyette a művész egy egyszemélyes performanszot adott elő, igaz, nem előre eltervezve, egyszerűen csak rágerjedt a bent ülő nőre, és akkor kezdte simogatni magát. A cambridge-i galéria 29 éves vezetőjének, Adam Webbnek ráadásul nem ez volt az első ilyen tette: egy héttel korábban egy gyermekeivel sétáló anyukát botránkoztatott meg, amikor a teljesen belátható, üvegportállal ellátott galériában nyúlt magához.

"Egy fiatal nő sétált a Carlyle Roadon a két kisbabájával, amikor felnézett, és az ablakon keresztül azt látta, hogy a vádlott maszturbál" - mondta Delia Matthew ügyész. "A nő rákiabált, és akkor ő elkezdte csapkodni a karját, majd visszagyömöszölte a péniszét a nadrágjába. A nő azt mondta, dühös volt, mert az ablakon keresztül teljes a kilátás a parkra, ahol a gyerekek játszani szoktak."

Fotó: freedigitalphotos.net

Aztán egy fiatal nő tért be az alkotóműhelyként is működő galériába, és ahogy az asztalnál ült, Webb olyan szorosan föléhajolt, hogy már kényelmetlenül kezdte érezni magát. "Úgy tett, mintha a nő laptopját nézné, de simogatta magát a ruháján keresztül, és nagyon erősen zihált. Aztán azt mondta: óh, igen!, és kimenekült, mondván, elszív egy cigit" - mesélte az ügyész. "A nő látta, hogy mozog a keze, és az a szörnyű gondolata támadt, hogy talán maszturbál. Ahogy jobban odanézett, látta, hogy tényleg."

A nő először megdöbbent, de az semmi sem volt ahhoz képest, ami egy perccel később történt: néhány látogató sétált be. Ő üdvözölte őket, kezet fogott velük, és aztán elkezdett mesélni a munkájáról" - idézte az ügyvédet a Daily Mirror. A túlontúl exhibicionista festőművészt a rendőrség letartóztatta, de még ott sem bírt magával: harmadszorra a rendőrségi cellában elégítette ki magát, de amiatt nem vonták felelősségre a bíróságon.

Az első két eset miatt viszont 12 hónapnyi közösségi munkára ítélték, valamint 85 fontot kell kifizetnie a perköltségekre és további 60-at az áldozatoknak. Védője, Monica Lentin szerint az lehetett a probléma, hogy a festő mentális problémákkal küzd, és épp a fenti két eset előtt változtatták meg a gyógyszerei adagolását. A bíróság elrendelte, hogy folytatnia kell a terápiás kezelést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.