Hisztéria fenyeget a repülőtéren

Miért csörögnek az eltűnt malajziai gép utasainak mobiljai?

Immár negyedik napja nincs semmi hír a Kuala Lumpurból indult, de Pekingbe soha meg nem érkezett malajziai repülőgépről, ami vészjelzés nélkül tűnt el a radarról. Most pedig egy újabb rejtély borzolja az amúgy is feszült idegeket.

2014.03.11 13:04ma.hu

A legfrissebb hírek szerint a szombaton nyom nélkül eltűnt malajziai repülőgép keresésének helyét kiterjesztették újabb területekre is, a hozzátartozókat egy egészen más kérdés foglalkoztatja: hogy lehet, hogy szeretteik mobiltelefonja még mindig kicsöng? A Kuala Lumpurból Pekingbe tartó járat vészjelzés leadása nélkül tűnt el a légiirányítás radarjáról nem messze Vietnam partjaitól, ám a hatóságok számára is rejtélyes módon nemcsak a gépet nem találják azóta, de még roncsokra sem bukkantak, ami legalább részben megmagyarázná, hogy mi történt. A repülőn a személyzettel együtt 239-en utaztak.

A többségében kíniakból álló utasok hozzátartozói egyre sürgetőbben követelik a válaszokat a hatóságoktól, ám amíg nem találják meg a gépet vagy annak maradványait, addig nehéz lenne bármit is mondani. A rokonok az elmúlt napokat a pekingi repülőtéren töltötték, várva a hírekre, közben pedig néhányan valami végső kétségbeeséstől vezérelve elkezdték a gépen utazó szeretteik telefonszámát tárcsázni. Most mindenki tudni szeretné, hogy ha terrorcselekmény történt és a gép megsemmisült, akkor vajon hogyan lehetséges, hogy a telefonok kicsöngenek, ha pedig nem robbant fel a gép, akkor hogy tűnhetett el ilyen hirtelen és főként most hol lehet.

Tovább szaporítja a kérdéseket az a furcsaság, hogy néhányan jelezték: a QQ nevű kínai közösségi hálón több eltűnt személy kisebb-nagyobb aktivitást mutat, úgy, mintha most is használná az internetet, ám a kapcsolatfelvételre irányuló próbálkozások rendre válasz nélkül maradnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.