Belső vérzései és törései voltak az ebnek

Szendviccsel mentette meg a sztrádán fekvő kutyát

Életveszélyben volt a kutya, egy autó valószínűleg már elüthette, de azt túlélte, mire felfigyelt rá egy állatbarát az autópálya egyik sávjának közepén. Egy szendviccsel sikerült biztonságba csalogatnia.

2014.03.04 13:29ma.hu

Sikerült megmenteni az életét egy kutyának, amely valahogyan felkeveredett a zsúfolt houstoni autópályára, és nagy valószínűség szerint egy autó el is üthette, mire sérülten felfigyelt rá egy jóérzésű autós. Rickey Young a péntek reggeli csúcsforgalomban vette észre a teherautóknak fenntartott sávban fekvő világos szőrű labradort, és nem akarta a sorsára hagyni, ezért miután rádión beszólt a központba, hogy valószínűleg szükség lesz egy állatmentőre, megpróbálta a segítség megérkezéséig biztonságosabb helyre terelni az ebet.

Mivel nem tudta, hogy mennyire barátságos a kutya, nem merte túlságosan megközelíteni, csak óvatosan közelített hozzá, de a kutya azonnal felállt, és a szemmel látható fájdalmai ellenére megpróbált távolabb bicegni. A sofőrnek ekkor eszébe jutott a kocsijában heverő szendvics, amit kivett, és azt nyújtotta az állatnak, amely láthatóan éhes volt, mert némi bizonytalanság után mégiscsak elindult az ételért. Youngnak ekkor már sikerült felnyalábolnia a kutyát és berakta a kisterehautója hátuljába, így szállította be a houstoni állatkórházba.

Mint kiderült, az ebnek több csontja is eltört és belső vérzése volt, de egy műtéttel sikerült megmenteni az életét. Chip azonban nem volt benne, így nem tudni, ki lehetett a gazdája. "Nekem is van egy kutyám, és nem szeretném úgy látni az autópályán, mint ezt" - magyarázta a jótettet Young a KHOU című tévécsatornának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.