Nemcsak a busás jutalom a vonzó

Sört és cigit kínált az elveszett kutyájáért - és bejött az ötlet!

Első olvastra kissé meghökkentőnek tűnik, hogy valaki a sok száz vagy ezer dollár helyett mindössze egy láda sört és egy doboz cigit kínál fel az elveszett kutyájáért, de a gazdi ötlete bevált.

2014.01.17 13:14ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Ahogy Magyarországon, úgy Amerikában is naponta lehet látni a fákra, kerítésekre, boltok ajtajára kiragasztott plakátokat, amelyek segítségével elkeseredett gazdik próbálják visszaszerezni az elveszett házikedvenceiket. Egy ohiói nő azonban az ilyenkor szokásos néhány száz vagy több ezer dolláros jutalom helyett mindössze egy láda sört és egy doboz cigit ajánlott fel, bár nem azért, mert többre nem lett volna lehetősége. Elmondása szerint kifejezetten az volt a célja, hogy kiemelkedjen a tömegből, és az ötlete bevált: az egyik kutyája előkerült.

A 23 éves Abigali Miller Dayton úgy vélte, hirdetésére csak akkor fognak felfigyelni az emberek, ha az valamivel megfogja őket a sok hasonló plakát közt. Így amikor január 2-án a nyitott ajtón keresztül kisétált a két kutyája, úgy döntött, nem pénzjutalmat ajánl fel. Két héttel később az egyik eb már haza is került, miután egy férfi jelentkezett és elmondta, hogy egy közeli állatmenhelyen várja a gazdáját a kutya. A másik, Zoro nevű huskyt továbbra is keresi.

A férfit aztán a sör és a cigi mellett még egy ebédre is meghívta abban a szendvicsbárban, ahol dolgozik - adta hírül a MyNews13 című internetes portál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.