Egy lónak nincs helye a lakásban

Kilakoltatják a pónit, istállóban kell laknia

Kilakoltatás vár a pónira, az állatvédők és a hivatalnokok szerint ugyanis nem a legalkalmasabb lakóhely a számára a tulajdonosa házának előszobája. A ló bő két éve élt a házban.

2014.02.28 07:30ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net (Képünk illusztráció!)

Négy hónapos vita végére tettek pontot az angliai Lewis-sziget hivatalnokai, miután úgy döntöttek, a Gray Lady nevet viselő póninak ki kell költöznie tulajdonosa előszobájából. Stephanie Noble még 2011 decemberében költöztette be a házába a kisméretű patást, arra hivatkozva, hogy nem volt más alkalmas hely a póni számára, ő pedig aggódott a biztonságáért. Az illetékes tanács azonban tavaly novemberben értesítést küldtek a tulajdonosnak, állategészségügyi okokból úgy ítélték meg, hogy az előszoba nem a legmegfelelőbb hely egy kanca tartására.

Noble viszont semmit sem tett a ló kiköltöztetéséért, így február utolsó csütörtökén az illetékesek lefoglalták a pónit. "Az akciót azt követően hajtottuk végre, hogy az állatorvos számos állat-egészségügyi vizsgálat után úgy látta, a póni valószínűleg tovább szenvedne, ha a körülményei nem változnak" - magyarázta Eilean Siar, a tanács szóvivője. Arról nincs hír, hogy a tulajdonos hogyan fogadta az intézkedést, és egyelőre azt sem hozták nyilvánosságra, hogy a pónit hol helyezték el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.