Az emberi méltóság védelmében

Végre kimondták: bűnös a pedofil pap

A zárai (Zadar) katolikus érsekség egyházi bírósága először mondott ki Horvátországban papot bűnösnek pedofil cselekmények elkövetésében.

2014.02.22 16:47MTI
Fotó: jutarnji.hr

A papot - aki a tengerparti Bibinjében szolgált nyugalmazásáig - két évvel ezelőtt négy felnőtt férfi azzal vádolta meg, hogy gyermekkorukban, 1983 és 1991 között szexuálisan zaklatta őket.

A horvát államügyészség elévülés miatt nem vizsgálhatta az ügyet, de a katolikus egyház által lefolytatott vizsgálat megalapozottnak tartotta a pap ellen felhozott vádakat - írják a szombati horvát lapok.

A bibinjei pap az első egyházi személyiség Horvátországban, akit az egyházi jog szerint pedofíliáért elítéltek.

Zelimir Puljic zárai érsek közleményben fejezte ki az érsekség és a hívek sajnálatát a történtekért, miközben megdicsérte azokat, akik tanúvallomásaikkal segítették az emberi méltóság védelmében folytatott harcot - írta a Vecernji list.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.