Öt éve gyászolja a feleségét a színész

Liam Neeson: "még mindig azt hiszem, az ő hangját fogom hallani"

Liam Neeson öt évvel ezelőtt egy tragikus síbaleset miatt veszítette el feleségét: amikor beért a kórházba, az asszony már agyhalott volt és csak a gépek tartották életben. A színész még most is gyászolja.

2014.02.21 16:33ma.hu

Noha már öt éve, hogy feleségét elveszítette egy tragikus síbalesetben, Liam Neeson gyásza semmit sem enyhült azóta. Erről a színész egy amerikai beszélgetős műsorban vallott, részletesen elmesélve, hogyan élte meg azokat a szörnyű napokat. A most 61 éves színész és felesége, Natasha Richardson Kanadában síelt, amikor az asszony elesett és olyan súlyos agysérülést szenvedett, hogy semmi esély nem volt a felépülésére. Amikor Neeson odaért a kórházba, az orvos azzal fogadta, hogy felesége kétséget kizáróan agyhalott, és csak addig él, amíg a gépek működnek.

Fotó: MTI

A híresség 14 évvel korábban, 1994-ben vette feleségül Richardsont, két fiuk született. Kapcsolatuk mindig harmonikus volt, és Neeson ma sem titkolja, hogy az asszony halálával egy kicsit az ő élete is kettétört. "Ott volt a gépekre kötve... Bementem hozzá, és mondtam neki, hogy szeretem. Azt mondtam: drágám, nem fogsz visszajönni, annyira beütötted a fejed" - emlékezett vissza a hamarosan adásba kerülő interjú felvételekor Neeson. "Egyezséget kötöttünk még régebben, hogy ha közülünk bárki vegetatív állapotba kerül, akkor kikapcsoljuk a gépet. Az volt az első gondolatom, hogy oké, akkor ezeknek a csöveknek menniük kell. Ő meghalt."

De a halála sosem volt teljes - folytatta a sztár. "Még ma is, amikor nyílik az ajtó, arra számítok, hogy ő az, és meghallom a hangját. Különösen az első pár évben" - vallotta be, és elárulta, hogy azóta szűnni nem akaró bizonytalanság kínozza, mintha hullámzana a Föld, már semmi sem stabil. Neeson a látogatás után csak addig tartotta életben a feleségét, amíg a családtagok és a barátok odaértek, hogy el tudjanak búcsúzni, aztán kikapcsoltatta a gépeket.

Ám az vigaszt nyújt neki, hogy az asszony három emberben tovább él, az ugyanis egy percig sem volt kérdéses, hogy a szerveit felajánlja átültetésre. Most a szívének, a veséinek és a májának köszönhetően három embernek adta vissza az életét. "Ez fantasztikus dolog, és azt hiszem, ő is nagyon izgatott lett volna és tetszene neki" - mondta Liam Neeson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.