Az idegessége buktatta le a drogdílert

Gyenge mesén bukott meg a heroincsempész

"Egy 86 éves barátomhoz megyek látogatóba a... a gyerekkórházba!" - hadovált össze-vissza a férfi, akit egyszerű közúti ellenőrzés miatt állítottak meg, de feltűnő nyugtalansága gyanússá vált a rendőröknek.

2014.02.18 09:32ma.hu

Alapszabály: ha valaki drogcsempésznek áll, akkor mindig legyen néhány kész válasza az olyan esetekre, amikor rendőrökkel találkozik és azok olyan "bonyolult" kérdéseket tesznek fel, mint például merre tart vagy mi van a csomagtartóban. Enélkül jobb, ha bele se vág, mert úgy járhat, mint az az észlény, aki nagy zavarában azt találta mondani a tisztnek, hogy egy idős barátját megy meglátogatni, aki egy gyermekkórházban fekszik épp.

Fotó: freedigitalphotos.net

Ronald Clifton Brown akkor szúrt szemet a rendőröknek, amikor félig koszos rendszámtáblával haladt a texasi Jefferson megye egyik útján. Eredetileg csak emiatt állították meg, ám az egyenruha láttán Brown annyira zavarba jött, hogy elkezdett össze-vissza hadoválni. Amikor a rendőrök megkérdezték, mi az úticélja, azt mondta, hogy egy 86 éves ismerősét akarja meglátogatni, aki Houstonban kórházba került. A rendőr azonban cseles volt, mert ezután azt is tudni akarta, pontosan melyik kórházban fekszik az a bizonyos barát, és ettől a drogcsempész annyira ideges lett, hogy hirtelen a Texasi Gyermekkórház nevét vágta rá.

A járőr itt már egyértelműen tudta, hogy valami rejtegetnivalója van a férfinak, úgyhogy elkezdte átvizsgálni az autót, aminek a hátsó ülésén egy táska hevert, benne három kiló heroinnal. A drog értéke utcai áron mintegy 250 ezer dollár volt. A kábítószer birtoklása miatt őrizetbe vett dílerre első körben 100 ezer dollár óvadékot szabtak ki, a tárgyalására később kerül sor - számolt be a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.