Beomlott Szocsiban az Adler Aréna mennyezete

Macska miatt szakadt be az olimpiai csarnok teteje

Már eddig se a kiváló műszaki állapotú építményekről híresült el az idei téli olimpia helyszíne, de egy videóból kiderül, hogy a látszólag összerakott épületek sem stabilak: egy macska is elég volt a tető összeomlásához.

2014.02.17 14:29ma.hu
Fotó: LiveLeak

Hogy elhasználta-e a 9 életéből az egyiket ez a fekete macska, azt nem tudhatjuk, de az egyértelműen bebizonyosodott, hogy ezúttal is a talpára esett a besurranó cicus. Mint ahogyan az is újabb igzolást nyert, hogy ha stabil épületet szeretnénk felhúzni, akkor azt nem az orosz építészekre bízzuk. Az alábbi felvételt még októberben, bő két hónappal a megnyitó előtt csípte el az egyik biztonsági kamera a Szocsiban álló Adler Arénában - itt rendezik meg a gyorskorcsolya-futamokat -, de csak most került nyilvánosságra.

Azt persze mindenki tudja, hogy az álmennyezet elsősorban dekorációs célokat szolgál és nem arra való, hogy nagy terheléseket kibírjon, de amint az az alábbi videón is jól látható, még a legkisebb súly is kihívásokat jelentett az építménynek, és belebukott ezekbe a kihívásokba. Az akkor még üresen álló stadionba valahol besurrant egy macska, és miközben gyanútlanul sétálgatott a plafon alatti szerkezeten, az megadta magát az alig pár kilós teher alatt, a panelek a tartóelemekkel együtt leomlottak.

Reméljük, a falak ennél kicsit jobban bírják, még néhány napig állva maradnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.