Kardiológiai vizsgálaton jártak a sztárok

Most már biztos: nem szívbajosak a Jóban Rosszban színészei

Évenkénti szűrés, egészséges táplálkozás, rendszeres sport - mind elengedhetetlenek a Jóban Rosszban színészei számára is. A szereplők ezúttal egy kardiológiai vizsgálatra látogattak el.

Megnézték a sorozatsztárok szívét képgaléria

2014.02.14 12:29ma.hu

A Jóban Rosszban színészei a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjában jártak, ahol Prof. Dr. Merkely Béla, a Magyar Kardiológusok Társaságának elnöke, és egyben a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központ igazgatójának koordinálásával kardiológiai vizsgálatnak vetették alá magukat. Madár Vera, Fábián Anita, Mihályfi Balázs, Gesztesi Máté és Dányi Krisztián mindig is figyelt az egészségére. A színészek mindenkit arra buzdítanak, járjanak hasonló szűrésekre saját érdekükben.

Emberileg jószívű vagyok, de úgy gondolom, nem árt néha, ha ezt egy orvos is alátámasztja” – viccelődött Madár Vera. „Fontosnak tartom, hogy évente egyszer elmenjek egy általános kivizsgálásra, mivel sajnos korosztálytól függetlenül egyre gyakoribbak a szív- és érrendszeri problémák. A hétköznapokban pedig a táplálkozással és testmozgással is próbálom megőrizni az egészségemet” – folytatta a Jóban Rosszban Gyöngyije.

A Csillagvirág klinika Fehér doktora, Mihályfi Balázs azért is tartotta fontosnak a kardiológiai vizsgálatot, mert anyai ágon fennáll a szívbetegség kockázata.

Fotó: Redlemon (A galériához KATT a képre!)

Nagyon sokat sportoltam régen, manapság azonban már sajnos ritkábban fér bele. Különösen a téli időszakban, ilyenkor igyekszem magam vitaminokkal tuningolni, illetve rendszeresen járok szűrésekre. Nagyon fontosnak tartom, hogy 40 fölött a férfiak különösen ügyeljenek arra a három szűrésre, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy megelőzzük azokat a komoly betegségeket, amelyek ilyenkor már kialakulhatnak. Nálam anyai ágon a szívbetegség kockázata is fennáll, de szerencsére mindent rendben találtak” – mondta Mihályfi Balázs.

Azonban a fiatalabb generációnak sem árt részt venni egy-egy ilyen vizsgálaton. „Nagyon odafigyelek az egészségemre. Legalább heti négy-öt alkalommal sportolok, gyakran szaunázom, és ügyelek az egészséges táplálkozásra is, az alkoholt pedig próbálom kerülni. Szerintem a jó fizikai kondíció elengedhetetlen ahhoz, hogy lelkileg is kiegyensúlyozottak legyünk, és helytálljunk a mindennapokban” – vélekedett Gesztesi Máté.

Szerencsére az EKG-n kiderült, hogy nagyon jól bírom a terhelést, sportszívem van. A doktor úr szerint ha meghalok, a szívem még akkor is dobogni fog” – tette hozzá nevetve a fiatal színész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.