"Senkit sem tudok meghívni a születésnapomra"

Két nap alatt egymillió barátot szerzett a Facebookon, mert megsajnálták

Elkeseredve vallotta be egy 11 éves fiúcska, hogy nincs egyetlen barátja sem, akit meghívhatna a születésnapi bulijára, ezzel azonban nem várt reakciót indított be: millió fölötti rajongója akadt.

2014.02.12 17:47ma.hu

A magát végtelenül magányosnak érző michigani kisiskolás története annyira megindította a Facebook közösségét, hogy szinte órák alatt ugrott meg a rajongóinak száma közel 1,2 millióra - 24 órával azután, hogy a Metro című brit lap beszámolt a bánatáról. A 11. születésnapjához közeledő kisfiú egy Asperger-szindrómához hasonló betegségben szenved, így a kommunikáció és a kapcsolatépítés nem könnyű a számára, valóban nehezen barátkozik és még nehezebben nyílik meg a korabeli gyerekek előtt. Édesanyja azonban elhatározta, hogy felvidítja őt és megmutatja, hogy nagyon sokan szeretik őt és lesz, aki felköszönti őt a születésnapja alkalmából.

Amikor rájött, hogy nincs sok értelme partit szervezni, mert Colin úgysem hív meg senkit, Jennifer indított egy oldalt a közösségi felületen, Boldog születésnapot, Colin címmel. Eredetileg csak azt akarta bebizonyítani a kisfiúnak, hogy lesznek gratulálók, akik vele együtt örülnek a születésnapjának. Már az első siker is elképesztő volt, mert a február 2-i indulás után bő egy héttel 40 ezer rajongó jelölte be a szülinapi oldalt, az igazi nagy durranás azonban akkor következett be, amikor az esetről hírt adott a Metro.

Amikor a cikk megjelenésének másnapján Jennifer bekapcsolta a számítógépet, nem akart hinni a szemének: alig 24 óra alatt 40 ezerről 1,1 millióra nőtt Colin rajongóinak száma, és azóta is töretlenül emelkednek a lájkolók, jelen cikk írása közben lépte át az 1,2 milliós határt. A kisfiú születésnapja egyébként március 9-én lesz, és az első üdvözlőlapok már meg is érkeztek a család otthonába - de mi lesz ott még a következő három hétben...!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.