Legfeljebb két napig élhet

Tudja, hogy torzszülött lesz, mégis megszüli a babáját

Pontosan tudják, hogy torzszülött lesz és az orvosok szerint legfeljebb két napig élhet, mégis úgy döntöttek a szülők, hogy nem vetetik el a két arccal és aggyal, de egy testtel születő babájukat.

2014.02.12 08:29ma.hu

Az orvosok az ultrahang-vizsgálat után egyértelműen megmondták Renee és Simon Howie-nak, hogy kislányuk súlyos rendellenességgel fejlődik az anya méhében, és születése után legfeljebb két napig maradhat életben, a szülők mégis úgy döntöttek, hogy erkölcsi okokból nem szakíttatják meg a terhességet. A Sydneyben élő ausztrál párnak hét gyermeke van már, a nyolcadikról azonban kiderült, hogy két arccal és két aggyal fejlődik, ám csak egy testtel.

A Channel9 tévécsatorna modellképe a baba rendellenességéről

"Nem hinném, hogy elvetetnénk a babát. Ez pontosan olyan, mint egy autista gyermeket hazavinni" - magyarázta a döntés okát Simon. "Ha csak két napja van a babának, akkor két napja van" - fűzte hozzá a kismama, és az egyik leendő testvére, Patsy-Anne is úgy véli, hogy függetlenül a rendellenességtől ő mégiscsak egy kisbaba. "Szeretjük őt, semmi nem számít" - mondta a Channel9 nevű tévécsatornának.

Az orvosi szakirodalom mindössze 35 hasonló rendellenességet jegyzett fel, legutóbb 2008-ban Indiában született két arccal egy gyermek, de egy sem maradt életben néhány napnál tovább.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.