Arany élete volt az elkóborolt cicusnak

Három évig csavargott a pitegyárban, meghízva került elő a macska

Gazdái három év után már nem is álmodtak arról, hogy egykori macskájuk megkerül, ám amikor a cica hazatért, nemcsak emiatt kerekedett el meglepetten a tulajdonos házaspár arca.

2014.02.07 11:28ma.hu

Három évvel ezelőtt veszett nyoma Woosie-nak, az angliai St Austellben élő koromfekete cicának, gazdái pedig egy idő után beletörődtek, hogy bizony már sosem fog újra előkerülni a házikedvencük. Érthető hát, hogy mennyire megnyúlt az arcuk, amikor Woosie egyszercsak beállított egykori otthonába, de nem ez volt a legfőbb meglepetés, hanem hogy a kandúr bizony alaposan kikerekedett az eltelt évek alatt.

Fotó: freedigitalphotos.net

A 2011-ben elkóborolt macskára most a mintegy 50 km-rel távolabb lévő pitegyárban bukkantak rá, ahol arany élete volt. A gyár dolgozói nem korlátozták őt semmiben, csak azt kellett elviselnie, hogy George-nak hívták - de ezt aligha vette zokon, miközben az ízletes csemegét eszegette, amit a dolgozóktól kapott. Kalandja akkor ért véget, amikor a múlt héten az egyik munkavállaló úgy döntött, állatorvoshoz viszi, és ott a beültetett chip alapján megtalálták a tulajdonosokat. "Megdöbbentem. Soha nem reméltem, hogy találkozom még vele, főleg azután, hogy három évig elveszett" - mondta Helen Johns, a tulajdonos, aki férjével, Phillippel együtt örült a macskának.

"Most ő már egy erős macska - egy eléggé nagy macska. Azt hiszem, jó sok pitét és szendvicset ehetett ott" - tette hozzá az asszony, aki meg van győződve róla, hogy a személyzet is bőséggel kényeztette a finom falatokkal Woosie-t - írta a Plymouth Herald című lap. "Csak úgy hazatért kedden este, egyenesen bejött a házba és kinyújtózott a székben, mintha mi sem történt volna. Ez az egész annyira szürreális" - álmélkodott Helen. Az egyetlen problémát Lola, a házaspár új macskája jelenti, akire Woosie meglehetősen féltékeny.

Arra nincs egyértelmű válasz, hogy hogyan került a macska olyan messzire, a gyanú szerint csak a környéken csavaroghatott, és beugrott a pitegyár szállítóautójába, úgy jutott el 50 kilométerrel messzebbre - az állatorvos ezért most azt tanácsolta a gazdiknak, hogy egy darabig ne engedjék kószálni az utcán a macskát, míg újra meg nem szokja a környezetét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.