Help

Lila festéket kent egy férfi II. Erzsébet arcára

Börtönbüntetésre ítéltek egy brit férfit az uralkodó portréjának összemázolásáért.

2014.02.06 12:57MTI

Hat hónap börtönbüntetést szabott ki egy londoni bíróság egy brit férfira, aki tavaly lila színű festéket szórt II. Erzsébet brit uralkodó Westminster-apátságban lévő portréjára.

Tim Haries a help (segítség) szót írta festékkel a festményre. Mint a tárgyaláson elmondta, tettével fel akarta hívni a figyelmet az olyan elvált apák "katasztrófájára", akiktől a brit családjogi törvények alapján megtagadják gyermekeik rendszeres láthatását.

Haries tagja a Fathers4Justice (Apák az igazságért) nevű, az elvált apák gyermekláthatási jogainak biztosításáért küzdő brit csoportnak, amelynek tagjai korábban számos látványos akciót hajtottak végre, hogy felhívják a figyelmet a gyermekláthatóság jogára.

A Haries ügyében eljáró bíró a szerdai ítélethozatalkor a büntetést azzal indokolta, hogy a vádlott "szándékos, előre tervezett kárt okozott egy közszemlére kitett értékes tárgyon", hogy felkeltse a nyilvánosság figyelmét.

II. Erzsébet királynő egészalakos képét Ralph Heimans Londonban élő ausztrál festőművész készítette a brit uralkodó trónra lépésének tavalyi, 60. évfordulója alkalmából. A portrét múlt év májusában állították ki a monarchia ősi londoni koronázótemplomában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.