50 ezer tonna beton és fém

Kiválóan megtervezték: leomlott Frankfurt egyik legmagasabb toronyháza - videó!

Az egykor a Goethe Egyetemhez tartozó úgynevezett AfE-toronyban évtizedeken át egyetemisták generációi tanulmányozták a bölcsészettudományokat.

2014.02.02 11:55ma.hu
Forrás: Sky News

Lerombolták a 116 méter magas frankfurti egyetemi tornyot, így ez lett az Európában valaha is felrobbantott legmagasabb épület.

A város közepén álló AfE-tornyot (Abteilung für Erziehungswissenschaft - neveléstudományi tanszék) vasárnap pontban tíz órakor robbantották fel, az építmény mintegy tíz másodperc alatt dőlt össze.

Az épületen hat különböző szinten kialakított mintegy 1400 furatban összesen csaknem egy tonnányi robbanóanyagot helyeztek el, ennek segítségével néhány másodperc alatt 50 ezer tonna beton és fém omlik össze - mondta el előzetesen Eduard Reisch robbantómester.

A rendőrség mintegy negyvenezer bámészkodóra számított.

A Bockenheim városrészben 1972-ben épített, az egykor a Goethe Egyetemhez tartozó úgynevezett AfE-toronyban (Abteilung für Erziehungswissenschaft - neveléstudományi tanszék) évtizedeken át egyetemisták generációi tanulmányozták a bölcsészettudományokat. Az elmúlt évben azonban az intézmény átköltözött a Westend városrészbe, az épületet kiürítették.

A torony helyére egy 100 és egy 140 méteres irodaházat terveznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.