Mélyen aludt, miközben lezuhant a lépcsőn

Arra ébredt, hogy szinte egy csontja se maradt épen

Az alvajárás az esetek többségében csak vicces szituációkat szül, épp ezért kevesen gondolnak arra, hogy mekkora veszélyeket rejt magában ez a betegség. Egy nő arra ébredt, hogy össze-vissza törte magát.

2014.01.28 12:29ma.hu

Eltörte a hátát és a gerincét, mindkét csuklóját, eltört az állcsontja, az orra és a szemöldökcsontja, valamint az arccsontja, így talált rá Morag Fisherre egy nagy vértócsa közepén egy barátja, akinél a nő épp vendégeskedett. A 40 éves brit nő régóta tudta, hogy alvajáró, de mint mondta, korábban ez kimerült annyiban, hogy felkelt, tett pár lépést az ágya közelében, majd visszafeküdt és aludt tovább. Ezúttal azonban épp vendégségben volt egy barátjánál, és emiatt éjjel ismeretlen terepen tört rá a járkálhatnék.

Carl Muggleton a hatalmas robajra ébredt és először azt hitte, Morag meghalt, amikor meglátta őt a meredek lépcső alján. A mentők életveszélyes állapotban indultak el a nővel a kórházba, aki csak ott, a mentőautóban tért magához és fogalma sem volt arról, hogy mi történt. "Nagyon meredek a lépcső és nem sok hely van az alján, így tényleg nagyon nagy szerencse, hogy Morag ma is köztünk van" - jegyezte meg a vendéglátó.

Fotó: freedigitalphotos.net

A nő tavaly novemberben zuhant le a lépcsőn, utána tíz napig az intenzív osztályon kezelték és csak utána helyezték át a normál kórterembe. Két hónap kellett, mire az ügyfélszolgálati asszisztensként dolgozó nő úgy érzi, visszatérhet a munkájához. "Egy hétig a tükörbe sem mertem nézni, annyira rémes volt az arcom" - idézte az egygyermekes anyát a Daily Mirror. "Most viszont valahányszor a tükörbe nézek, eszembe jut, mennyire szerencsés vagyok, hogy élek, és még szerencsésebb, hogy képes vagyok járni. Valóságos csoda, hogy nem haltam meg."

A kórház egyik dolgozója azt mondta: amikor bevitték a nőt, pont úgy nézett ki, mint aki épp akkor fejezett be egy 10 menetes bokszmeccset. Bár Morag lánya, Olivia már hat éves, a házban újra megjelentek a babakorlátok, nehogy ismét megtörténjen egy hasonló baleset.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.