Ejtőernyővel zuhant le a sportoló

Lezuhant, összetörte magát, és még egy vastag számlát is kapott

Nem elég, hogy csúnyán összetörte magát - és még örülhet, hogy életben maradt -, amikor meghibásodott az ejtőernyője, de most a kórházi számlája szállt el az égbe a balesetet szenvedett férfinak.

2014.01.20 11:30ma.hu

3700 méter magasságból zuhant le egy ejtőernyős, és csak a csodának köszönhető, hogy nem az életével, csupán néhány törött csonttal fizetett egy előre nem látható hibáért, de a fájdalmain is túltett az a kín, amikor meglátta a kórházi számlát. A 31 éves Ben Cornick a Fidzsi-szigetekre utazott, hogy hódolhasson szenvedélyének, az ejtőernyős ugrásnak, ám elfeledkezett arról, hogy utasbiztosítást kössön az extrémnek számító sportágra. Aztán múlt kedden bekövetkezett az, ami minden ugró rémálma: eltört egy alkatrész az ernyő irányítószerkezetében, ami miatt Cornick nem tudta biztonságos leszállóhelyre kormányozni az ernyőt.

Fotó: freedigitalphotos.net

A balesetben eltörte a könyökét és a lábát három helyen is. Ám csak a kórházban derült ki, hogy az általános biztosítás nem terjed ki az efféle balesetekre, ezért az egygyermekes új-zélandi apát már Aucklandba is csak úgy tudták átszállítani, hogy a férfi szülei az összes megtakarításukat felhasználva előre kifizettek 33 ezer dollárt (7,2 millió forint). Már az is felmerült, hogy a további költségek fedezésére - a kezelés mindennel együtt összesen 18 millió forintnak megfelelő dollárt emészt fel, de Cornickért most összefogtak az internetezők, a Facebookon mintegy 7000 fős közösség alakult azokból, akik kisebb-nagyobb összeggel hozzájárultak a férfi kezeléséhez.

Susan Lord, a férfi mostohaanyja azt mondta, nehezen hitték el, amikor hallották, mi történt Bennel. "Ő vakmerő, de ez volt az első komoly balesete" - idézte szavait a Metro című brit lap. A férfi kis híján elveszítette a lábát is, ezért most családja és barátai a sajtóhoz fordultak, hogy elmeséljék a majdnem tragédiával végződő történetet - így akarnak mindenkit arra figyelmeztetni, hogy utazás előtt feltétlenül ellenőrizzék, van-e utasbiztosításuk és az mire terjed ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.