Már-már politikai baki

Botrányt keltett New York új polgármestere: késsel-villával ette a pizzát

Saját kárán tanulta meg New York új polgármestere, Bill de Blasio, hogy városában nem illik késsel-villával enni a pizzát: napok óta bírálják a már-már politikai hibának számító baki miatt.

2014.01.16 10:57MTI
MTI

A polgármester még pénteken követte el a "bűntettet", amikor Staten Islanden ellátogatott a Goodfellas pizzériába. A január 1-jén hivatalba lépett Bill de Blasio a kamerák előtt késsel és villával esett neki a pizzának.

A Twitter mikroblog portálon azonnal hemzsegni kezdtek a bírálatok. "Botrány" – írta egy politikával foglalkozó helyi újságíró, fotóval kísérve megjegyzését. New Yorkban ugyanis kézzel eszik a pizzaszeletet, amelyet előbb kettőbe hajtanak.

"Katasztrófa" – írta a New York Magazine. "Elképzelhetetlen" – így a The New York Times. A helyi televíziós csatornák teli torokból bírálták a polgármestert, aki végül magyarázkodásra kényszerülve olasz származására hivatkozott.

"Őseim hazájában sokkal jellemzőbb, hogy késsel-villával esznek" – mondta. Arra is kitért, hogy a pizza, amelynek maradékát végül kézzel ette meg, "alaposan meg volt pakolva". Úgy tűnik azonban, semmi sem képes lecsillapítani a Pizzagate vagy Villagate néven elhíresült ügyet, amely máris a humoristák kedvenc témája a televízióban.

"A középosztály bajnokának tartja magát... és két héttel a hivatalba lépése után máris rajtakapják, hogy Trump-módra eszi a pizzát" - kelt ki hétfő este Jon Stewart a Comedy Central csatornán Donald Trump milliárdosra utalva, aki szintén magyarázkodni kényszerült, miután 2011-ben műanyag evőeszközzel evett pizzát.

"A New Yorkiak most ismerkednek vele, de nem tudom, ő jól jár-e ezzel" – tréfálkozott Jimmy Fallon az NBC csatornán Bill de Blasio "első botrányáról" beszámolva. A Goodfellas úgy döntött, hogy kiállítja, majd árverésre bocsátja az inkriminált villát.

Marc Cosentino, a pizzéria társtulajdonosa, egykori rendőr tréfásan azt is felvetette, hogy a rendőrségnek esetleg nyomozást kellene indítania az ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.