Nem ő a legkeresettebb agglegény a világon

60 éve nem fürdik, de most feleségre vágyik a büdös remete

Nem tudni, a kártyajátékokban mekkora a szerencséje, de a szerelemben nem sok jót lehet jósolni a 80 éves iráni remetének, aki 60 éve nem mosakodott, egy sírgödörben alszik és szárított trágyát pipázik.

2014.01.16 09:29ma.hu

Amou Haji aligha nevezhető a világ legkeresettebb agglegényének, pedig ő mégis arra adta a fejét, hogy feleséget keres magának. A szinte borítékolható sikertelenségnek azonban nem a férfi 80 éves kora lesz az oka, sokkal inkább az a remete életmód, amelyről még az új asszony kedvéért sem hajlandó lemondani, mi több, elvárja a jövendőbelijétől, hogy elfogadja a meglehetősen bizarr életmódját.

Az iráni sivatagban élő férfi mintegy 60 éve egyáltalán nem fürdött, éjjelente egy sírgödörhöz hasonló mélyedésben húzza meg magát, kedvenc időtöltése pedig a pipázgatás, de nem ám illatos dohányokkal: a pipát szárított állati trágyával tömi tele. Ha akad nő, aki ezek ellenére hajlandó vele találkozni, annak további nehézségekkel kell szembenéznie: Amou valami egészen morbid okból kifolyólag csak a romlott húst hajlandó megenni.

Fotó: YouTube

A furcsa remete a Dejgah falu melletti pusztában él, Irán déli részén. A legenda szerint ő még fiatalon veszítette el önmagát, azóta hagyott fel a mosdással is. Az egyetlen dolog, ami a civilizációhoz köti őt, a falubeliek által épített téglakunyhó, amit kizárólag télen használ. A faluban élő fiatalabb férfiak állítólag egyszer megpróbálták rávenni, hogy mosakodjon meg, de Amounak sikerült megszöknie előlük - láthatóan azt hitte, a tisztaság neki rosszat tesz. Még az ivóvíztől sem viseli el, ha tiszta, jobban szereti azt az esővizet inni, amit egy rozsdás olajoskannában gyűjt össze.

A Teheran Times szerint a hajvágást is elég sajátos módon oldja meg: amikor már túl bozontos a haja, akkor fog egy botot, meggyújtja, és azzal égeti le a felesleges fürtöket - mindeközben egy régi autótükröt használ, mert hát mégse lehet csak úgy vaktában perzselődni, adni kell az eleganciára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.