Ez ám az extrém sport!

Nem gyengéknek való: bőre alá akasztott kampókkal bungee jumpingolt

Van, akinek már a fesztiválokon felállított daruról lezuhanó emberek látványa is sokkoló és úgy érzi, ha neki fizetnének érte, akkor se ugrana le, és van, akinek ennél több izgalomra van szüksége. Csak erős idegzetűeknek!

2014.01.03 17:20ma.hu

Mi történik, ha egy fakírt és egy adrenalinfüggőt keresztezünk?

Megkapjuk azt a fiatalembert, aki az alábbi videón látható. A meg nem nevezett férfi az orosz Sinner csapat tagjaként ugrott le egy mély szakadékba, csakhogy az életét nem az ilyenkor szokásos hám, vagy legalább a derekára, esetleg bokájára erősített kötél védte, és a bázisugrásoknál szokásos ejtőernyő vagy szárnyasruha sem segítette a vakmerő ugrót. Az egyetlen reménye az volt, hogy amikor a gumikötél eléri az alsó pontját, a gyorsulásnem szakítja ki a bőre alá ágyazott kampókat.

Fotó: YouTube

Igen, jól látják: a bőre alá rögzített csavarok jelentették az esélyt. A férfi 170 métert zuhant szabadesésben, majd további 60 métert engedett a gumikötél nyúlása, míg 230 méternél elérte a mélypontot és visszarántotta őt a kötél. A bőr alá akasztott kampók "divatja" már egy ideje hódít, de akik ezt megcsináltatták maguknak, beérték azzal, hogy tehetetlenül lógtak néhány láncra vagy kötélre akasztva.

Az ugrás azonban új műfajt teremt, hisz ott az egyébként sérülékeny szöveteknek nemcsak pusztán a test saját súlyát kell elbírniuk, hanem annak többszöröse nehezedik arra a néhány négyzetcentire, amikor a szabadeséstől az ugró felgyorsul. A Sinner Team tagjai azt állítják, hogy a videón látható mutatvánnyal új világrekordot állítottak fel a testfelfüggesztéses bungee jumpinggal kombinált szabadesésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.