Hallgatnak, költhetnek

Nigella megengedte, hogy szórják a pénzt

Felmentette pénteken a csalás vádja alól egy londoni bíróság a világszerte ismert és kedvelt brit szárszakács, Nigella Lawson alkalmazottait.

2013.12.21 19:49MTI
Hallgatni arany - ezesetben pénz

A nyugat-londoni Isleworth koronabíróságának esküdtszéke nem találta bűnösnek Francesca és Elisabetta Grillo olasz testvérpárt abban, hogy az 53 éves sztárszakács és volt férje, Charles Saatchi milliárdos műgyűjtő pénzéből 658 ezer fontot (több mint kétszázmillió forintot) költött el öncélú luxuskiadásokra. Döntésüket azzal indokolták, hogy Lawson és a két nő között egyetértés alakult ki arról, hogy a testvérpár bármire költhet a családi kiadásokra biztosított hitelkártyákkal, cserében azért, hogy hallgat a sztárszakács kábítószer-fogyasztásáról.

Az olasz testvérpár évekig állt Nigella Lawson és volt férje alkalmazásában. Ügyvédeik a bírósági tárgyaláson mindvégig azzal érveltek, hogy Nigella személyesen engedte meg nekik a pénzszórást, így biztosította hallgatásukat az ő rendszeres kábítószerezéséről.

"Ügyfeleim megkönnyebbültek az ítélet nyomán. Ez egy hosszú, kemény harc volt, amelyet a világmédia figyelme övezett" - hangoztatta Richard Cannon, Grilloék ügyvédje.

A bírósági tárgyalás során a közvélemény a legapróbb részletekig betekintést nyerhetett a Nagy-Britanniában közismert és népszerű egykori házaspár családi életébe. Nigella Lawson és Charles Saatchi házassága mintegy tíz év után, a nyáron ért véget, hatalmas botrány közepette. A házaspár egy előkelő londoni étterem teraszán összeveszett, és Saatchi torkon ragadta feleségét. A pillanatot megörökítette egy lesifotós, és a képek az egész világsajtót bejárták. Saatchi tagadta, hogy bántalmazni akarta nejét, de hatósági eljárás indult, és az üzletembert rendőrségi figyelmeztetésben részesítették. Ezt követően vádolta meg a milliárdos volt felesége asszisztenseit luxusköltekezéssel.

Az 53 éves Nigella Lawson a bírósági tárgyaláson elismerte ugyan, hogy valóban fogyasztott kokaint néhányszor - első férje rákbetegsége idején, és Saatchival kötött házassága utolsó évében, amikor elviselhetetlenné vált férje terrorizmusa, és arról beszélt, hogy Saatchi "fűnek-fának hazudozik" az ő nem létező kábítószer-függőségéről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.