Kocka-Jézus és szénsavas Mária

Íme, a világ legelfuseráltabb betlehemes készletei

Van egészen kicsi, van egész asztalt elfoglaló, némelyik finom aprólékossággal kidolgozott, másikokban csak elnagyoltan ismerhető fel, ki kicsoda - de alighanem egyik betlehemes készlet sem olyan rémes, mint az alábbi kettő.

2013.12.20 13:55ma.hu

Nézzük a jó oldaláról: tulajdonképp elismerést is érdemelhetne az a két kreatív ötletgazda, aki az itt látható "betlehemes készleteket" kitalálta. Mert ha a rossz oldaláról néznénk, azt kellene mondani, hogy ezek a világ minden bizonnyal legjobban elfuserált jászoljai és bibliai szereplői.

Az elsőről hirtelen azt hihetnénk, hogy egy jenga-játék elemeiről van szó, bár nem teljesen világos, van-e bármi jelentősége annak, hogy a gyermek Jézus kerül-e a szamár fölé, vagy a három király egyike kapja a hátára a bárányt. Valójában azonban ez nem egy építős ügyességi játék. Akár hiszik, akár nem, ez a 30 éves Emilie Voirin nevű dizájner állítólag komoly munkájának eredménye, mellyel be akarta bizonyítani, hogy modern módon, minimalista stílusban is meg lehet jeleníteni a karácsonyi történetet.

A másik szett azonban kiütheti a gondosan megtervezett készletet, pedig ahhoz még szakképzettségre sem volt szükség. Az ismeretlen felhasználó addig járta a boltokat, míg sikerült beszereznie az összes szükséges szereplőt az üdítőspolcokról, ott áll pirosba öltözve József és Mária, a bölcsőben Jézus, miközben a családot fentről óvja egy angyal. Úgy látszik, Gáspár, Menyhért és Boldizsár még nem érkezett meg.

A doboz mindenesetre tökéletesen illusztrálja a régi, lepusztult istállót, amelyben Jézus a világra jött. Vagy nem?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.