Nem gyorshajtásért büntették meg

Sebestyén Balázs: "Nem megyek börtönbe!"

A nézők öv nélküli vezetésért jelentették fel Sebestyén Balázst, de ő mégsem emiatt került bajba, hanem egy befizetetlen csekkért. A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben viszont ezt se gyorshajtásért kapta.

2013.12.13 08:55ma.hu
Fotó: RTL Klub/Bársony Bence

Börtönbe kerülhet Sebestyén Balázs - harsogta csütörtökön az egyik országos napilap, a hírre pedig azonnal számos újság lecsapott. Nem véletlenül: a népszerű műsorvezető nemrégiben még a Vundersőn és Zuperszexi című showműsorban is arról poénkodott, hogy leüli a büntetést, amit egy nézői feljelentés után kaphat, mert nemrég kiszúrták, hogy biztonsági öv nélkül vezette az autót az egyik forgatáson. A börtön réme azonban mégsem emiatt vált közeli valósággá, hanem egy másik közlekedési szabálysértés miatt, de a szélvészként terjedő sajtóhírrel ellentétben nem gyorshajtásért kapott csekket Balázs, hanem egy egészen banális figyelmetlenség miatt, ami naponta történik meg az átlagos autóssal is: lejárt a műszaki engedélye és ezt a rendőr vette észre.

Balázs ráadásul a csekket is félretette és aztán megfeledkezett róla, így a következő papír már arról szólt, hogy az elmulasztott fizetést elzárásra módosítják. Az ilyen esetekben minden 5000 forintért egy nap jár a rácsok mögött, Balázsnak tehát nagyjából 4-5 napot kellett volna börtönben töltenie - csakhogy erre nem kerül sor, mert mint a Fókusznak elmondta, időközben már lerótta a büntetést és így sokak bánatára a nagy bezárásra mégsem kerül sor. "Befizettem a büntetést, és nem fogok börtönbe vonulni. Nyilván ezt sokan bánják, hogy nem, de egy elfelejtett, lejárt műszaki engedélyből van most ekkora hercehurca, nincs gyorshajtásom" - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.