Az év embere lett

Ördögszarvakat "csinált" Ferenc pápának a Time?

Ritkán történik meg, hogy a nemzetközi színtér egy új szereplője ilyen gyorsan ekkora figyelmet keltsen, ilyen széles körben. Erre felszarvazzák?

2013.12.11 23:55ma.hu

Ferenc pápát választotta az év emberének az amerikai Time magazin - jelentette be maga a folyóirat főszerkesztője. Nancy Gibbs indoklása szerint igen ritka, hogy a nemzetközi színtér egy új szereplője ilyen gyorsan ekkora figyelmet keltsen fiatalok és idősek, hívők és nem hívők körében is. A tekintélyes amerikai hetilap főszerkesztője szerint  "a lelkiismeret új hangjává vált" pápaságának kilenc hónapja alatt. Ám a címlap igencsak megtréfálta a katolikus egyházfőt, ugyanis az M betű miatt úgy tűnik, mintha ördögszarvai nőttek volna.

Mint ismeretes, a pápa olyan ismert személyiségekkel állt versenyben az év embere címért, mint Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) titkos dokumentumokat kiszivárogtató volt munkatársa, Edith Windsor melegjogi aktivista, Bassár el-Aszad szíriai elnök és Ted Cruz texasi szenátor.

Persze, Ferenc nem az első pápa, akit a Time az év emberének választott. 1962-ben XXIII. János, 1994-ben pedig II. János Pál kapta meg ezt a címet. Tavaly pedig az újjáválasztott amerikai elnök, Barack Obama lett az év embere a Time magazinnál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.