Nelson Mandela mindenkit összehoz

Obama és a kubai Raul Castro kezet ráztak

Mandela emléke jó hatással van a politikusokra: az iránta érzett tiszteletükből azt is elfelejtik, kivel vannak rosszban.

2013.12.10 17:45ma.hu

Barack Obama kezet rázott a kubai államfővel - Raul Castro fogadta az amerikai elnök gesztusát. Emellett Obama még Dilma Roussef brazil elnökkel is kezet fogott, akivel a leleplezett amerikai hírszerzési tevékenység okozta súrlódások miatt egyre rosszabb lett a viszonya.

Persze, nem "önszántukból" találkoztak: Nelson Mandela gyászszertartásán több mint 90 külföldi vezető ünnepelte a történelem óriását és a 20. század utolsó nagy felszabadítóját.

Energikus és lendületes, nagy ünneplést kiváltó beszédében Obama - aki következetesen törzsi nevén, Madibának szólította a néhai polgárjogi harcost - Mahátma Gandhihoz, Martin Luther Kinghez és Abraham Lincolnhoz hasonlította Mandelát.

Az Egyesült Államok és Kuba a közelmúltban kis lépésekkel, de közeledett egymáshoz, annak érdekében, hogy a két nemzet kapcsolatában áttörés legyen. Ám a szkeptikusok szerint erre esély sincs...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.