Bankból börtönbe

2,1 milliót rabolt, 10 percet várt, aztán feladta magát

Bankot rabolt, de tíz perc után megbánta tettét és feladta magát egy férfi Prágában.

2013.12.05 18:38MTI

A 48 éves férfi önként jelentkezett az egyik helyi rendőrőrsön, ahol elmondta, hogy a pénzből nehéz anyagi helyzetét és felhalmozódott adósságait szerette volna rendezni.

A bűnbánó rabló összesen csaknem 7000 eurónyi (több mint 2,1 millió forintnyi) összeget vitt el a bankfiókból, tettéért kettőtől 10 évig terjedő börtönbüntetést kaphat.

Tomas Hulan, a prágai rendőrség illetékese elmondta, hogy a város legtapasztaltabb nyomozói sem találkoztak még ilyen esettel. Amikor feladta magát, a férfi azzal védekezett, hogy ellopták a pénzét. Néhányan kisegítették őt szorult anyagi helyzetéből, és szerette volna visszafizetni tartozását a barátainak. A bankrablás után meg is tette.

A prágai rendőrség közölte, hogy a barátainak vissza kell adniuk a pénzt, sőt rendőrségi vizsgálat is indulhat ellenük, ha tudták, hogy az össze bűnügyből származik. Fegyveres rablás miatt vádat emelnek a bankrabló ellen, ám óvadék ellenében szabadlábra helyezték szokatlanul őszinte viselkedése miatt, és mert nincs priusza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.