Luxus ruhadarab: karácsonyra jó ajándék lenne?

A világ legdrágább zoknija: 260 ezer forintba kerül egyetlen pár

Igazán különleges ajándék lehet a fa alá egy német cég által gyártott zokni, de sietni kell, ha meg akarja venni, mert mindössze 10 pár készült belőle. Az ára is ennek megfelelő.

2013.11.27 08:50ma.hu
Fotó: Falke

Erősen limitált mennyiségben készült el a világ minden bizonnyal jogosan legdrágábbnak titulált zoknija, mindössze 10 párat lehet kapni belőle, ennek megfelelően az ára is borsos, forintra átszámolva megközelíti a 260 ezret. A különleges darabokat a német Falke cég gyártotta, mégpedig a vikunya nevű, Peruban őshonos lámaszerű állat gyapjából, amely törvényileg védett és csak kétévente egyszer engedélyezik a nyírását. A zokni aranybarna színe is az állat kinézetét idézi.

A különleges gyapjúból egyébként több zokni is készülhetett volna, ha az alapanyag egy részéből nem kardigánt készítenek, az idei őszi/téli kollekcióban ugyanis ilyen is található, de ez is limitált számban, 20 darabot szőttek, melyek ára forintban csaknem 720 ezer. A cég leírása szerint a vikunya gyapja sokkal lágyabb, világosabb és melegebb is, mint bármely más állaté, és mivel a rostok ennyire finomak, a természetes szín is könnyebben megtartható. A vikunyagyapjú a szakértők szerint nem véletlenül vetekszik az arany árával: nemcsak az állat ritka előfordulása jelent nehézséget az alapanyag beszerzésekor, hanem az is, hogy a felhasználható szálak mindössze 12 mikrométeresek (1 mikrométer a milliméter ezred része - a szerk.).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.