A YouTube ihlette meg, de pórul járt

Letartóztatták, pedig csak öleléseket akart osztani

A világ számos nagyvárosában aratott már sikert az inyen ölelős akció, mert egy szívből jövő ölelés boldoggá teszi az embereket. Egy szaúdi fiatalembert mégis a rendőrök vittek el megbilincselve.

2013.11.22 13:08ma.hu

"Mindenkinek jár egy ölelés" - hirdette eredetileg néhány angol fiatal, a mozgalom pedig pillanatok alatt az egész világot meghódította, sorra kerültek fel az internetre azok a videók, melyeken a világ nagyvárosaiban ingyenes öleléseket osztogatnak bárkinek, aki épp arra jár. Ez ihlette meg a szaúd-arábiai Abdulrahman al-Khayyal nevű fiatalembert is, aki az ország fővárosában, Rijádban indult útnak egy méretes táblával, amelyre a "FREE HUG", azaz "ingyen ölelés" feliratot firkantotta.

Fotó: YouTube

A három perces videó a feltöltéstől számított három nap alatt több mint egymillió kattintást generált, ám a fiatalember pechjére köztük volt az állami vallási rendőrség is, amely úgy ítélte meg, hogy az efféle "egzotikus gyakorlatok" nem összeegyeztethetők a helyi törvényekkel, és ezért letartóztatták al-Khayyalt. Csak azután engedték szabadon, hogy aláírta az ígéretet, miszerint többé nem megy ki az utcára ilyesmit csinálni - számolt be a Daily Mirror.

Később viszont a férfi azt mondta az Independent című lap kérdésére, hogy továbbra is hirdetni fogja az ingyen ölelés politikáját, és ő ezt a szeretet törvényes megnyilvánulásának tekinti. Ezek után nem sok jóra számíthat, abba pedig jobb bele se gondolni, mi történne, ha a nemzetközi gyakorlathoz hasonlóan ő is válogatás nélkül ölelgetné nemcsak a férfiakat, hanem a nőket is az országában!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.